Det er ikke alltid så lett å vite hvem man kan snakke med når man selv opplever noe vondt, eller får vite at en venn har det vondt. Det viktigste du kan gjøre er å si i fra til noen du stoler på, uansett om det er mamma, pappa, politiet, en venn, læreren din eller om du ringer Alarmtelefonen 116 111. Trykk på knappene under og les mer!

Alarmtelefonen 116 111

Mange barn og unge opplever vold og overgrep hjemme. Sånn skal det ikke være! Du kan få hjelp ved å ringe Alarmtelefonen for Barn og Unge. Dette er en gratis nødtelefon der møter du voksne mennesker som forstår hvordan du har det, og som bryr seg om at du får det bedre.

Alarmtelefonen for Barn og Unge: www.116111.no

Politiet

Hvis du selv eller noen du kjenner er utsatt for vold eller overgrep, eller er vet om noen som er det, kan du snakke med politiet. Politiet kan nås på telefon: 02800  eller 112.

Barnevernet
Barnevernet skal passe på at barn og unge har det trygt og godt. Hvis det er noen som ikke har det, vil Barnevernet kunne hjelpe barna. Man kan enten ringe Alarmtelefonen 116 111 eller trykke HER og finne sin lokale barnevernsvakt.

En voksen du stoler på

 

Det kan føles tryggere å prate med en voksen som du kjenner og stoler på. Dette kan være mamma og pappa, en lærer, nabo, tante eller onkel. Hvis du har problemer hjemme kan det være lurt å prate med en som ikke er i familie først.  Du kan også alltid ringe Alarmtelefonen 116 111 og spørre om råd.

Helsesykepleier

 

Helsesykepleier kan hjelpe deg med hvem du bør prate med og svare deg på spørsmål. Helsesykepleier er en person som er på skolen din av og til og som er opptatt av at du skal ha det godt og være trygg både på skolen og hjemme.