Jeg vil lære!

  • Fysisk vold er når noen slår, sparker, lugger, klyper eller gjør andre ting som gjør vondt på kroppen. I Norge er det ulovlig at voksne slår eller gjør andre vonde ting mot barn. Det er også ulovlig når mamma og pappa gjør det.

  • Psykisk vold er når voksne ofte sier stygge ting til barn, eller truer med å gi bank eller juling. Mammaer og pappaer har lov til å være strenge, men de har ikke lov å kjefte så mye at man blir redd. Det er ikke greit at voksne sier   jeg skulle ønske du aldri var født,   du er ikke er verdt noe  du er ikke flink til […]

  • Mange barn er vitne til vold hjemme. Det vil si at mamma og pappa er slemme med hverandre. Det kan være de slår, sparker, lugger eller gjør andre ting slik at barnet blir redd for at den ene skal bli skadet.

  • Å bli utsatt for overgrep betyr at en voksen koser med tissen din eller tar sin tiss mot din tiss. Det er heller ikke lov at et barn må kose med tissen til en voksen. Noen ganger kan det gjøre litt godt å bli tatt på tissen. Men selv om det kan føles litt godt så er det ulovlig når voksne gjør dette mot barn.

  • Her har vi samlet en del ofte stilte spørsmål.

  • Dersom et barn opplever vonde ting som vold eller seksuelle overgrep er det viktig å si i fra til en voksen man stoler på eller ringe Alarmtelefonen 116 111.

Jegvilvite.no ble til etter at Stine Sofies Stiftelse søkte om Telenors julegave i 2011. Ideen var å lage et e-læringsverktøy om vold og overgrep. Dette skulle være primært for barn, men også til hjelp for voksne slik at de kan lære å snakke med barna om dette. Hovedmålene for siden er å spre kunnskap om vold og overgrep, få flere til å si i fra dersom de er utsatt eller vet om noen som er det, samt å fjerne tabu i samfunnet. Prosjektet er også støttet av julegaven til KPMG fra 2011. For å gi tilbakemeldinger til oss om siden kan man sende mail til post@stinesofiesstiftelse.no. Med vennlig hilsen Stine Sofies Stiftelse.