Å bli utsatt for overgrep kan bety at en voksen koser med tissen din eller tar sin tiss mot din tiss eller din rumpe. Det er heller ikke lov at et barn må kose med tissen til en voksen. Overgrep kan også være at noen koser med puppene dine. Noen ganger kan det gjøre litt godt å bli tatt på tissen. Men selv om det kan føles litt godt så er det ulovlig når voksne gjør dette mot barn.

Husk at ingen kan gjøre noe med deg som du ikke selv vil uansett hvem det er. DU BESTEMMER over DIN EGEN KROPP!

En man kjenner
Det kan være mamma eller pappa som gjør sånt. Det kan også være en nabo, en fetter, trener, bestemor, bestefar eller en annen voksen man kjenner. Selv om det er en barnet er glad i så er det lov å si i fra til noen. Av og til kan det være vanskelig å forstå hva som skjer og det er viktig å huske på at det aldri er barnets feil. Husk at ingen kan gjøre noe med deg som du ikke selv vil uansett hvem det er. DU BESTEMMER over DIN EGEN KROPP!
Hemmeligheter?
Det er forskjell på gode og vonde hemmeligheter. Gode hemmeligheter er for eksempel hva du skal gi i gave til noen, at en venn forteller deg at han er forelsket i noen eller at du skal få en hund til bursdagen. Vonde hemmeligheter kan være at du må kose med tissen til en voksen, at en voksen koser med tissen din eller at en venn har fortalt deg at en voksen gjør sånt mot han.

Av og til når voksne gjør sånne ting mot barn sier de at dette er en hemmelighet. Noen ganger kan de si at noe dumt vil skje dersom barnet forteller det til noen. For eksempel at den voksne må i fengsel, at noen blir sinte på barnet, at noen blir skadet eller dør eller at det er barnet sin feil. Dette er noe de voksne sier fordi de VET at det er ulovlig å gjøre seksuelle overgrep mot barn. Det er viktig å huske at det ALDRI er barnets feil. Da må man finne en voksen som man stoler på og si i fra.

Kjenn hvor dine grenser går. Det er din kropp. Hvis du utsettes for slikt fra en voksen, eller en du kjenner opplever dette, fortell det til noen du stoler på.