Det er når voksne eller ungdom gjør sex-ting med barn. Eller hvis barn tvinger andre barn med på tissen-leker. Det kalles et seksuelle overgrep hvis en voksen eller ungdom, for eksempel en foreldre, søsken, håndballtrener, presten i menigheten eller andre voksne: 

  • Ta på tissen din, for eksempel stryker, kiler, drar på, suger eller slikker på den, enten innenfor eller utenfor tøyet. 
  • Putter sin tiss, fingre eller andre ting inn i din tiss, skjederumpe eller munn. Eller omvendt; at barnet gjør dette på den voksne. 
  • Tar deg  puppene/brystet eller rumpa, utenpå eller innenfor tøyet. Eller omvendt; at barnet  gjøre dette på den voksne.  
  • Tvinger deg eller betaler deg penger for å ta bilde av deg naken og sende deteller til å sexe med deg selv eller sammen med andre foran webkamera/mobilkamera 
  • Avtaler å møte deg et sted for gjøre sex-ting. 
  • Sender bilde eller film av seg selv naken til deg. 
  • Kysser deg mot din vilje. 

Det er aldri din feil hvis dette skjer med deg. De voksne kjenner Norges lover, og vet at sånne ting ikke er lov. 

Å ta på barnets tiss, rumpebryst eller å putte ting inn i munnen er lov hvis voksne gjør dette for å hjelpe. Det kan være at en voksen må smøre på salve på tissen, hvis legen på sykehus sjekker om tissen fungerer, eller hvis du er hos tannlegen.    

Du har kanskje kjent at det kan være godt å kile med sin egen tissÅ kose med sin egen tiss er fint og lov, men i Norge er det ulovlig hvis voksne eller ungdommer gjør dette med barn. Hvis dette skjer, kan noen barn bli usikre fordi de kan synes det er godt samtidig som de vet at det ikke er lov. Det er uansett ikke lov at det skjer. 

Kroppen er din. Du bestemmer over din egen kropp, men ikke over andresDet er du som bestemmer hvem som får ta på kroppen din, og hvis noen gjør det mot din vilje, så si ifra.  

Hemmeligheter
Noen ganger gjør voksne sånne ting og sier det er en hemmelighet, og kan til og med true å si at noe dumt kommer til å skje hvis du forteller. Men hemmeligheter som gjelder tissen gjelder ikke. De må fortelles og det er ikke å sladre og fortelle om det til noen. Det viktig og bra at du forteller det til noen. Hvis du synes det er skummelt kan du fortelle til en venn, og sammen fortelle til en voksen dere stoler på.
Nakenbilder
Det er vanlig å være nysgjerrig på egen kropp og sammenlikne seg med andre. Derfor kan det være fristende å ta bilde av seg selv, eller få andre til å sende det. Det å sende nakenbilder eller videoer av noen under 18 år som er naken, er ulovlig. Det er heller ikke lov å ha, vise, videresende eller spre slike bilder. Det er lurt å være forsiktig med å sende bilder av seg selv, fordi man ikke alltid vet hva som skjer med bildet etter man har sendt det. Disse bildene kalles ofte for nudes, dickpicks eller pussypicks. 

Hvis du har sendt et bilde av deg selv, enten i undertøyet eller naken, kan det skje at noen presser deg til å sende et nytt bilde. Kanskje de truer med at noe kjipt vil skje hvis du ikke gjør det. Det kan være vanskelig å fortelle om dette til en voksen, men de fleste voksne vil gjerne hjelpe når sånt skjer – de blir sjeldent sure.