Det kan være at du ser at de voksne slår hverandre, kjæledyret eller andre hjemme. Eller at den voksne hjemme gjør andre ting som å lugge, bite, klore, dytte/skubbe, kaste kaffekopp på andre, eller kanskje bruker en stol til å banke de andre med. Barn som ser eller hører dette blir ofte redd, og løper kanskje på rommet fordi de synes det er skikkelig ubehagelig å være der når sånt skjer. Det er helt ulovlig at de voksne gjør slikt, og det er aldri barnet sin feil hvis det skjer.   

De fleste barn har foreldre som er rolige og prater vennlig til hverandre. Det er også normalt at voksne krangler/diskuterer av og til, for eksempel hvem som skal støvsuge huset. Noen foreldre begynner å krangle etter at barnet har lagt seg, og hvis det blir til slåsskamp eller andre vonde ting, så er dette også helt ulovlig. Hvis dette skjer blir du kanskje usikker på om de skal si ifra til noen andre voksne om det. Du tenker kanskje: «Jeg er jo glad i mamma og pappa. Hva skjer hvis jeg sier ifra til noen om dette?»

Det er viktig at man sier ifra uansett. Da kan en få hjelp selv til å ikke være redd, og da kan kanskje også de voksne få hjelp til å bli rolige og ikke bruke vold.